İşletme Fakülte Kütüphanesi

Kütüphanemiz fakültenin ikinci katında öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimize hizmet vermektedir. İki katlıdır, üst katta danışma, Öğrenciler için tarama bilgisayarları, referans ( ansiklopedi, sözlük) kitapları, Türkçe ders kitapları ve süreli yayınlar mevcuttur. Alt katta ise İngilizce kitaplar ve tezler bulunmaktadır.

Kütüphanemiz Dewey onlu sınıflama sistemine göre oluşturulmuştur. Türkçe ders kitapları ve referanslar açık raf, İngilizce kitaplar ve tezler kapalı raf şeklinde sınıflandırılmıştır.

Kütüphanemizde 143 tane süreli yayın 46344 tane de yerli ve yabancı yayın bulunmaktadır.

Kütüphanemizde UFUK otomasyon sistemi kullanılmaktadır.

İşletme Fakültesi Kütüphanesi Kuralları

Ödünç Verme Kuralları :

• Sadece İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrenciler, öğretim üye ve yardımcıları ödünç kitap alabilirler.
  • Lisans öğrencileri 15 gün süreyle 3 kitap; yüksek lisans ve doktora öğrencileri 15 gün süreyle 4 kitap; öğretim üye ve yardımcıları 10 kitap ödünç alabilirler.
  • Ödünç kitap almak isteyen öğrenciler, öğrenci kimliği, nüfus cüzdanı veya ehliyet bırakmak zorundadır. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri de nüfus cüzdanı veya ehliyet bırakmak zorundadırlar.
  • Ödünç alınan kitaplar için ek süre verilmeyecektir. Verilen süre aşıldığı veya kitap kaybedildiği takdirde, kaybedilen kitap yerine aynısı veya muadili teslim edilecektir.
  • Hiçbir süreli yayın, yüksek lisans ve doktora tezi ödünç verilmez.
  • Öğretim üyesi, yardımcıları ve öğrenciler üzerlerindeki kitapları kütüphaneye iade edip ilişik kesme belgesi almadıkça okulla ilişkileri kesilmez.

Kütüphane Kullanım Kuralları :

• Kütüphane içerine palto, çanta vb. eşyalarla girilemez.
  • Kütüphanenin kitap muhafaza edilen alt katına sadece öğretim üye ve yardımcıları girebilir.
  • Öğrenci bilgisayarları sadece araştırma amaçlı kullanılır. Başka amaçla kullanılması yasaktır.
  • Kütüphaneye su dışında hiçbir yiyecek veya içecek maddesi getirilemez.
  • Her türlü kütüphane hizmetinden yararlanılması sırasında sessiz olunmalı ve diğer kullanıcılar rahatsız edilmemelidir.
  • Raflardan alınan kitaplar masalarda bırakılmalı, rafa yerleştirmeye çalışılmamalıdır.
  • Özel eşyaların kütüphanede kaybolması ya da çalınmasının sorumluluğu kütüphaneye ait değildir.

Katalog Tarama

Elektronik Dergiler