İşletme Fakülte Kütüphanesi

Kütüphanemiz Fakültemizin 2. ve 3. katında kullanıcılarımıza hizmet vermektedir. 2. Kattaki bölümde Türkçe kitaplar ve süreli yayınlar; 3. kattaki bölümde İngilizce kitaplar ve tezler bulunmaktadır.

Kütüphanemiz Dewey onlu sınıflama sistemine göre sınıflandırılmış , açık raf sistemine göre yerleştirilmiştir. Kütüphanemizde Sirsidynix otomasyon programı kullanılmaktadır.

İşletme Fakültesi Kütüphanesi Kuralları :

Ödünç Verme Kuralları :

• Sadece İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrenciler, öğretim üye ve yardımcıları ödünç kitap alabilirler.
  • Lisans öğrencileri 15 gün süreyle 3 kitap; yüksek lisans ve doktora öğrencileri 15 gün süreyle 4 kitap; öğretim üye ve yardımcıları 20 gün süreyle 5 kitap ödünç alabilirler.
  • Ödünç kitap almak isteyen öğrenciler, öğrenci kimliği, nüfus cüzdanı veya ehliyet bırakmak zorundadır. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri de nüfus cüzdanı veya ehliyet bırakmak zorundadırlar.
  • Ödünç alınan kitaplar için ek süre verilmeyecektir. Verilen süre aşıldığı veya kitap kaybedildiği takdirde, kaybedilen kitap yerine aynısı veya muadili teslim edilecektir.
  • Hiçbir süreli yayın, yüksek lisans ve doktora tezi ödünç verilmez.
  • Öğretim üyesi, yardımcıları ve öğrenciler üzerlerindeki kitapları kütüphaneye iade edip ilişik kesme belgesi almadıkça okulla ilişkileri kesilmez.

Kütüphane Kullanım Kuralları :

• Kütüphane içerine palto, çanta vb. eşyalarla girilemez.
  • Öğrenci bilgisayarları sadece araştırma amaçlı kullanılır. Başka amaçla kullanılması yasaktır.
  • Kütüphaneye su dışında hiçbir yiyecek veya içecek maddesi getirilemez.
  • Her türlü kütüphane hizmetinden yararlanılması sırasında sessiz olunmalı ve diğer kullanıcılar rahatsız edilmemelidir.
  • Raflardan alınan kitaplar masalarda bırakılmalı, rafa yerleştirmeye çalışılmamalıdır.
  • Özel eşyaların kütüphanede kaybolması ya da çalınmasının sorumluluğu kütüphaneye ait değildir.

Katalog Tarama

• Sirsidynix otomasyon sistemine bağlanmak için tıklayınız.

Elektronik Dergiler

1. Asia Pacific Journal of Marketing and Logistic