Export date: Thu Mar 23 0:00:38 2017 / +0000 GMT

Neden Olmasın?

Halen ismimiz, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi. Neden İstanbul Üniversitesi İstanbul İşletme Fakültesi olmasın?

Uzun zamandır hayalini kurduğum bir isimdir bu Fakültemiz için. Şehirlerin adlarıyla meşhur olmuş işletme okulları var dünyada; sıralamada hep en önde yerlerini alan okullar: Harvard Business School, London Business School, Copenhagen Business School ve diğerleri. Neden biz Istanbul Business School olmayalım? İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak biz farklıyız; biz pek çok konuda ilklerin fakültesiyiz. Farklılıklarımıza neden bir yenisini daha eklemeyelim? Bugün 29 Aralık 2014 Pazartesi Geleneksel Yeni Yıl Buluşmamızda ele aldığım konulardan biriydi bu hayalim; yalnız hayal olarak da kalmadı bu düşünce, aynı zamanda heyecan verici bir düşümdü.

Değerli İstanbul İşletme Fakülteliler. Dekan yardımcısı arkadaşlarım/meslektaşlarımla birlikte bizler Fakültemizin dekanlık nöbetini yeni devraldık. Bugün itibariyle 20 günümüzü geride bıraktık. Bugünkü emekli öğretim üyelerimizle, halen hizmet vermekte olan öğretim elemanlarımızla, emekli olan ve halen çalışmakta olan personelimizle, mezunlarımızla ve öğrencilerimizle Geleneksel Yeni Yıl Buluşmamızı gerçekleştirdik. Kuşkusuz öncelikle hasret giderdik, özlemiştik birbirimizi. TEB Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdürü ve 1988 Mezunumuz Sevgili Ümit Leblebici bizlere “İşletme Fakültesi Sıralarından Banka Genel Müdürlüğüne” konulu bir konuşma yaptı; zevkle dinledik, geçmişe gittik ve eski günleri hatırladık. Fakültemiz emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa A. Aysan bizlere “Dünden Bugüne İşletme Fakültesi” konulu bir konuşma yaptı ve bizlere yeni ufuklar gösterdi. Fakültemizin ‘çiçeği burnunda' dekanı olarak “Yeni Dönemde Yeni Ufuklara Doğru” konulu kısa bir sunum gerçekleştirdim. Ben de sunumumda 2015 yılındaki hedeflerimizden en önemlisini 3F projesi olarak duyurdum. Fakültemizin Farklılıklarını Fark ettirmek. Biz İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak çok farklıyız. Her şeyden önce pek çok konuda ilklere imza atmış bir fakülteyiz.  arklılıklarımızı fark ettiremezsek, farklı olmamızın ne anlamı var?

Biz İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak, 1968 yılında Türkiye'nin ilk ve tek işletme fakültesi olarak kurulmuşuz. Birçok “ilk”lere imza atan Fakültemiz, 1954 yılında kurulan, Avrupa'da işletme alanında ilk lisansüstü eğitimleri başlatan, İşletme İktisadı Enstitüsü'nü bünyesinde barındırması nedeniyle de öncü bir kuruluştur.

Fakültemiz uzun uğraşılardan sonra 2012 yılında AACSB International tarafından akredite edilmiştir. Dünyadaki işletme okullarının sadece yüzde beşi AACSB International tarafından akredite edilmiş durumdadır. Fakültemiz bu akreditasyonu ile AACSB International tarafından ülkemizde akredite edilen ilk ve tek devlet üniversitesi işletme okulu olma unvanını elinde bulundurmaktadır.

Fakültemizin farklılıklarını burada saymakla bitiremeyiz. Ama hepimize düşen görev farklılıklarımızı çevremize fark ettirmektir. Var mısınız hep birlikte bu konudaki seferberliğe?

2015 yılı hepimize sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar getirsin. Selam, sevgi ve saygılar.
Prof. Dr. Recep Pekdemir
Post date: 2015-01-05 09:25:56
Post date GMT: 2015-01-05 07:25:56

Post modified date: 2015-11-05 12:58:20