Dekanımızın Mesajı

İşletmeciliğin beşiğine hoş geldiniz!

Kurumumuzu “beşik” olarak nitelendiriyorum zira; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, 1968 yılında Türkiye’nin ilk ve tek işletme fakültesi olarak kurulmuştur.  Bir çok “ilk”lere imza atan Fakültemiz, 1954 yılında kurulan,  Avrupa’da İşletme alanında ilk lisansüstü eğitimleri başlatan, İşletme İktisadı Enstitüsü’nü bünyesinde barındırması nedeniyle de öncü bir kuruluş olagelmiştir.

Fakültemizde bir çok alanda lisans, yüksek lisans, MBA ve doktora seviyelerinde eğitimler uluslar arası standartlarda verilmektedir. Fakültemizin kalite kültürü göstergeleri kendi çıktılarıdır. Öğretim Üyelerimiz ürettikleri prestijli yayınlar, geniş akademik ve sektör tecrübesi ile öğrencilerimiz ve iş dünyasını aydınlatmaya devam etmektedirler. İşletme eğitiminde öğrenci ve akademik personel mobilitesinin gerekliliğine inanan Fakültemiz, son derece saygın kişilerden oluşan Uluslararası Danışma Kurulu ile de politikalarını belirlemektedir.

Artık “web”ler diyor ki “Ayağa kalk ve kim olduğunu göster!” Organik benzetme ile nasıl bedenimiz ve hareketlerimiz bireysel kimliğimizi ortaya koyuyorsa, “web” sayfalarımız da kurumumuzun kimliğini açıklıyor.

Kıyaslanabilir şeffaf bir yönetim gereği olarak toplum paydaşlarımıza kim olduğumuzu neler yaptığımızı ve hangi yolda yürüdüğümüzü bildirmek zorundayız. Hatta dünyamızın en uzak noktalarına dahi kendimizi tanıtmaya mecburuz. Dünya vatandaşı olmamız yanında kurumlarımızı da vatandaş yapma yolunda kurum bilgilerimizi doğru ve hızlı bir şekilde yayımlamak gereğini çok iyi anlıyoruz.

Böylesi bir “websitesi” ile öncelikle Türk eğitim ve iş hayatına İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin nasıl bir bilgi ve başarma isteği içinde olduğunu hissettirmek istiyoruz.

Eğer “web” sayfamızla duygu ve düşüncelerinizde sizlere yeni heyecanlar verebildiysek, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak ne mutlu bize…

Saygı ve sevgilerimle,

Prof. Dr. Erdal Tekarslan