Uluslararası Kurumsal Sorumluluk Araştırmaları Konferansı

Uluslararası Kurumsal Sorumluluk Araştırmaları Konferansı (Corporate Responsibility Research Conference), 12-14 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin ev sahipliğinde ve KEDGE Business School (Fransa) ile Leeds Üniversitesi Sürdürülebilirlik Araştırma Grubu (İngiltere) işbirliği ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

Kurumsal sosyal sorumluluk ve kurumsal sürdürülebilirlik alanında 2005 yılından bu yana aralıksız her yıl düzenlenen Uluslararası Kurumsal Sorumluluk Araştırmaları Konferansı bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlendi.

Sosyokültürel ve çevresel sorunları ele alan akademik ve profesyonel tartışmalar için ideal bir platform olan bu konferansta 14 ülkeden 51 yazarın hazırlayıp sunmuş olduğu toplam 28 bildiri ile birlikte “kurumsal sorumluluk ve sanat”, “kurumsal sorumluluk ve etik” ve “insan kaynakları araştırmaları ve kurumsal sorumluluk” konulu atölye çalışmaları yer aldı. Ayrıca her yıl olduğu gibi, İstanbul’daki konferansın da ilk günü doktora öğrencileri için bir PhD Workshop etkinliğine ayrıldı. Böylelikle genç araştırmacıların, sürdürülebilirlik ve kurumsal sorumluluk alanlarında uzman akademisyenlerle bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere uluslararası bir platformda bir araya gelmeleri sağlandı.

Geçtiğimiz yıllarda Leeds, Belfast, Bordeaux, Vaasa, Marsilya, Dublin ve Graz gibi Avrupa’nın etkileyici kentlerinde düzenlenen Uluslararası Kurumsal Sorumluluk Araştırmaları Konferansı’nın 13.’sü önümüzdeki yıl İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenecek.

29 Haziran 2017