Yaz Okullarından Ders Alma İle İlgili Kriterler

FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNİN BAŞKA ÜNİVERSİTELERİN YAZ OKULLARINDAN DERS ALMALARI İLE İLGİLİ KRİTERLER AŞAĞIDADIR.

1. Alınan dersin ulusal ya da AKTS kredilerinin ilgili birimdeki okutulan derslerle aynı ya da fazla olması.
  2. Ders İçeriklerinin en az % 70 uyumlu olması.
  3. Alınacak derslerin en fazla 10 kredi (ulusal)olması. Bir öğrencinin ,eğitimi süresince yaz okulundan toplamda en fazla 20 kredilik (ulusal) ders alması.
  4. İlgili dersin/derslerin Örgün Lisans Programlarından alınması.
  5. Alınacak dersin eğitim dilinin aynı olması .(Türkçe Program için Türkçe, İngilizce Program için İngilizce)
  6. Alt yarıyıllardan veya bulunduğu yarıyıldan FF,FD dersi/dersleri olan öğrencilerin başka üniversitelerin yaz okulundan ders alması.
  7. Alt yarıyıllardan veya bulunduğu yarıyıldan ders programında olduğu halde hiç almadığı dersi/dersleri bulunan öğrenciler başka üniversitelerin yaz okullarından bu dersi/dersleri alması.
  8. Öğrencilerin kendi yarıyıllarından veya alt yarıyıllardan önkoşul veya bağlantılı koşul nedeni ile alamadıkları dersleri önkoşulu başarmaları veya bağlantı şartını yerine getirmeleri koşulu ile yaz okulundan alması.
  9. Alt yarıyıllardan ya da bulunduğu yarıyıldan koşullu başarılı ,DD-DC,harf notuna sahip öğrenciler başka üniversitelerin yaz okullarından notlarını yükseltmek amacıyla bu dersi/dersleri alması
  • Yaz okulundan ders alınmak istenen Fakültenin taban puanının ,Fakültemizin taban puanından yüksek olması,ayrıca Vakıf Üniversitelerinin ise Tam Burslu Öğrencilerin taban puanının dikkate alınması

2015-2016 YILI TABAN PUANIMIZ

TÜRKÇE İNGİLİZCE
305,5735    357,1316

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Dilekçe.(Öğrenci İşlerinde matbu hazırlanmış dilekçe mevcuttur.)
  2. Dersin alınacağı Üniversiteden onaylı mühürlü Ders içeriği ,kredi ve AKTS bilgilerini gösteren belge.

İçerik

Yaz Okullarından Ders Alma İle İlgili Kriterler